Engagera dig ideellt

Det behöver inte vara svårt att engagera sig och ge tillbaka till de som inte har det så lätt eller har hamnat snett i livet.

Nedan är några organisationer som har lagt ner hjärta och själ i att förbättra livet för våra medmänniskor. Nästa steg att ta är ditt – vilken organisation vill Du stötta?


 

Foto: Save the orangutangSAVE THE ORANGUTANG

Det beräknas endast finnas ca.100000 orangutanger kvar på Borneo i Indonesien och de minskar kraftigt i antal. Save the Orangutan arbetar för att bevara de akut utrotningshotade orangutangerna genom att rädda, rehabilitera och återföra dem till det vilda i skyddade regnskogsområden. Läs om vårt arbete och engagera dig hos oss på: www.savetheorangutan.se

Swish 123 607 13 02 | BG 900-1421

 


 

Foto: UnsplashTOSTAN

Över 4 miljoner människor i Västafrika har efter Tostans utbildningsprogram upphört med kvinnlig omskärelse, barn- och tvångsäktenskap. Många byar väntar på att få påbörja Tostans program. Stöd oss så att vi kan nå ut till ännu fler kvinnor och barn! Tostan Sverige finns på www.tostan.se, Instagram och på Facebook.

Swish 123 900 04 72 | BG 900-0472


 

Foto: UnsplashSVERIGES LIONS HJÄLPFOND

Sveriges Lions resurs för direktinsamling från allmänheten till hjälpverksamhet nationellt och globalt i samverkan med lionklubbar i hela landet. Vårt mål är just nu att kunna hjälpa fler socialt utsatta barn i Sverige genom att nå många nya givare som vill hjälpa oss att hjälpa!

Bli månadsgivare här: www.hjalpfonden.lions.se

 


 

Foto: UnsplashPMU

PMU är en av Sveriges större biståndsorganisationer med 165 pågående projekt i 35 länder. PMU arbetar både med långsiktiga utvecklingsprojekt och akuta katastrofinsatser i några av världens mest utsatta områden. Vi vill bekämpa alla former av fattigdom och vi vill göra det tillsammans, det är vårt uppdrag. Tillsammans förändrar vi världen!

Swish 90 00 506

 


 

Foto: UnsplashLÄXHJÄLPEN

Läxhjälpen är en icke vinstdrivande stiftelse som genom ett unikt, gratis och strukturerat läxhjälpsprogram får elever att höja betyg, självförtroende och komma in i gymnasiet. Samtidigt skapas viktiga extrajobb till studenter. Stöd vårt arbete som är en konkret lösning på utanförskap, segregation och den ojämlika skolan! Läs och engagera dig hos oss via www.laxhjalpen.se

Swish 123 900 55 54 | BG 900-5554