Open Friday – för en mer öppen Almedalsvecka

Open Friday är initiativet som hjälper fler att få göra sin röst hörd under Sveriges viktigaste politiska vecka – Almedalsveckan.

Samuel Laken. Foto: Privat

Samuel Laken
New Republic
Foto: Daniel Nordlund

 

 

Vad är Open Friday?

Open Friday är en dag då vi kostnadsfritt upplåter vår centrala Almedalsarena till aktörer som annars inte skulle besöka Almedalsveckan. Vi bistår också med stöd i planering och genomförande av seminarier eller mingel, för att det ska bli så högklassiga arrangemang som möjligt. Det blir nu tredje gången vi på New Republic arrangerar dagen.

 

Vi gör nya röster hörda

Under dagen ges nya röster möjligheten att göra sig hörda under Almedalsveckan. Vi bjuder in aktörer med viktiga budskap men otillräckliga resurser för att själva bekosta ett evenemang. Målet är att bidra till en bättre och öppnare Almedalsvecka.

 

Hur kommer dagen att se ut i år?

Under Open Friday 2018 kommer de ideella organisationerna ”Fler Unga” och ”Hej Främling” vara våra gäster. Platsen är Sjöbergs bakgård, bara ett stenkast från scenen där partiledarna håller sina tal. Information om de olika evenemangen finns på www.openfriday.se och i Almedalskalendariet.